icon-arrow-right
HomeNieuws De Ravenswade weer open voor het verkeer

De Ravenswade weer open voor het verkeer

Actueel

Afgelopen weekend is door aannemer KWS gewerkt aan de nieuwe kruising N408-Ravenswade/Ravensewetering. Afgezien van het slechte weer waardoor tijdelijk asfalt en tijdelijke belijning is aangebracht, verliep het weekend zoals gepland. Na enkele weken van verkeershinder is met de afronding dit weekend de hoofdinfrastructuur (grote wegen) op het bedrijventerrein een feit. Hiermee is het grootste deel van het project* afgerond. In 2020 worden nog restwerkzaamheden uitgevoerd.

Restwerkzaamheden 2020

Vanaf nu is het bedrijventerrein beter bereikbaar Er is extra verkeersruimte gecreëerd om het bedrijventerrein op en af te komen. Daarmee is ook het overgrote deel van de werkzaamheden afgerond. In 2020 voert de aannemer de resterende werkzaamheden uit. Het zijn de laatste werkzaamheden die in het nieuwe jaar plaatsvinden om geen werkzaamheden vlak voor en tijdens de kerstdagen te hebben.

 

De werkzaamheden zijn voor eind april 2020 afgerond en betreffen onder andere:

-           Aanpassen van het fietspad kruising Ravenswade – Grote Wade;

-           Asfalteren van de Ravenswade en vervangen van het tijdelijke asfalt op de N408;

-           Straatwerk rondom Mercedes Benz en Paardekooper;

 

De exacte data en planning van de werkzaamheden volgen via de website.  Het asfalteringsweekend op de N408 wordt in samenwerking met de gemeente Nieuwegein en provincie Utrecht vooraf duidelijk gecommuniceerd.

Spitsknip weer in gebruik genomen

Vanaf heden is ook de spitsknip, ter hoogte van de gevangenis, op de Liesbosch weer in gebruik genomen. Deze is tijdelijk als extra uitweg gebruikt tijdens de werkzaamheden op de Ravenswade.

+