icon-arrow-right
HomeNieuws UPDATE: Wijziging verkeerssituatie Ravenswade - Werkzaamheden fase 2 – 22 oktober 2019 t/m 11 november

UPDATE: Wijziging verkeerssituatie Ravenswade - Werkzaamheden fase 2 – 22 oktober 2019 t/m 11 november

Actueel

Maandag 21 oktober is de nieuwe verkeerssituatie op het bedrijventerrein ín gegaan om de kruising Veldwade – Ravenswade te kunnen aanpassen. Deze eerste dag heeft dit echter, door een grote hoeveelheid aan sluipverkeer, geleidt tot een verkeersopstopping ter hoogte van de Veldwade / Parkeerplaats van de Hornbach. Sluipverkeer door aanpassing van de Galecopperbrug (A12) draagt daarnaast ook bij aan drukte op en om het bedrijventerrein.

In samenspraak met de provincie Utrecht en gemeente Nieuwegein heeft de aannemer direct de volgende aanvullende maatregelen genomen om dit te voorkomen:

Fasering vak 4 fase 2 update 22 oktober
  • Optimaliseren van het verkeerslicht op de N408 om te zorgen dat deze de maximaal mogelijke groen geeft voor het bedrijventerrein;
  • De kruising Ravenswade – N408 weer afsluiten voor verkeer vanaf de N408 richting de Ravenswade (=ingaand verkeer). De openstelling leidt tot extreem veel sluipverkeer dat verkeersopstoppingen creëert op het bedrijventerrein. Het verkeer richting de McDonalds, Shurgard, KPN, Asian Tower en de bedrijven Ravenswade 1J t/m 1N worden via de nieuwe noordelijke aansluiting verwezen. De bewegwijzering wordt hierop aangepast. 
  • Tijdelijk verkeersregelaars op de kruising Veldwade – Biezenwade om verkeer vanaf de Veldwade veilig in te laten voegen, eventueel tijdelijke verkeerslichten;
  • De doorstroming verbeteren op het parkeerterrein van Hornbach door de in- en uitgang en verkeersrichting over het terrein om te draaien. Dit wordt met aanvullende borden aangegeven. 

Het overige verkeer richting het bedrijventerrein de Liesbosch / Ravenswade dient de nieuwe zuidelijke kruising (gelijk aan de vorige fase) te gebruiken. De bedrijven aan de noordzijde van het bedrijventerrein (Mercedes, Asset Insight, Paardekooper en Mercedes) dienen via de nieuwe noordelijke ontsluitingsweg in te rijden.

 

Afhankelijk van het weer, is momenteel de verwachting dat vanaf 11 november a.s. de laatste fase in gaat waarvoor de kruising van Ravenswade nog enkele weken volledig dient te worden afgesloten (in en uit).

De aanpassing van de Ravenswade

De aanpassing van de Ravenswade en de kruising op de N408 is de laatste fase van het project. Het streven is om alle aanpassingen aan de infrastructuur op het bedrijventerrein nog voor eind 2019 af te ronden. De planning van de werkzaamheden wordt momenteel vooral bepaald door de weersomstandigheden.

Gedurende de aankomende weken zal de aannemer in verschillende stappen de Ravenswade en het aansluitende kruispunt op de N408 ombouwen naar de eindsituatie en volledig te vernieuwen. De Ravenswade krijgt nieuw asfalt, een extra uitgaande rijstrook en extra opstelruimte tussen de rijbanen voor vrachtwagens. Daarnaast komt ook op de N408 een extra doorgaande rijstrook in de richting vanuit Nieuwegein naar Utrecht. De verschillende fasen zijn noodzakelijk om de bereikbaarheid van het bedrijventerrein tijdens de werkzaamheden in stand te houden.

Meer weten?

Voor meer informatie kunt u terecht op https://www.nieuwe-infra-liesbosch.nl/ of langskomen op ons projectkantoor Ravenswade 2 Nieuwegein (1ste verdieping).

+